Pages

30 Aug 2014

SOCIAL MEDIA TYPES

Med al den tid vi bruger på diverse sociale platforme, møder man mange forskellige typer af brugere. Du kender dem helt sikkert, eller også er du selv én eller flere af dem? Jeg er i hvert fald selv skyldig i et par af dem... 

1. Moralens vogterRadikal-feminister, dyrevelfærdsforkæmpere, veganer-ekstremister; de har alle et budskab og de skal nok sørge for, at du får det at høre. Ofte. Som i hele tiden! Videoer af afpillede græske hunde, ti grunde til, at Oddset-reklamerne er grobund for kvindehad og hvorfor du ryger i helvede for at spise kød - oh yes, de skal nok fortælle dig, hvor dårligt et menneske du egentlig er. Moralens vogter to the rescue! Forekommer oftest på Facebook.

2. Ekshibitionisten Hvis du skulle have glemt, hvordan hun (eller han) ser ud, så kommer der lige en lille reminder; det er jo også hele tre timer siden hun sidst delte et selfie! Ekshibitionisten, eller selfie-entusiasten (seriøst, det andet er sgu for svært at stave til!), har brugt tid, energi og uanede mængder hukommelsesplads på at blive trænet i kunsten at tage det perfekte selfie. Intet er overladt til tilfældigheder her - vinkler, lys, sovekammerøjne og trutmund. Forekommer oftest på Instagram. 

3. Fitness-krigeren Du er ikke i tvivl om hvornår fitness-krigeren har været nede i det lokale center for at straffe jern, for som en lille servicemeddelelse, tagger denne type sig altid lige ind, i mellem sine squats; du skulle jo nødigt gå glip af den uvurderlige viden det er, at de netop nu er til Bikefit4real, vel? Forekommer både på Facebook og Instagram, gerne ledsaget af et spejl-selfie foran alt det jern, der skal straffes eller med en proteindrik i hånden. 

4. Debbie DownerLivet er SÅ uretfærdigt, og i stedet for at lide i stilhed, er Debbie Downer-typen forfalden til at udbasunere sin elendighed til hele (den virtuelle) verden. Banken, kommunen, staten, forældrene, lærerne, hele verden! Det er altid alle andres skyld og hvis du ikke kan forstå det, så er du også imod dem! Forekommer oftest på Facebook.

5. GlansbilledetSpiser lige lidt tangsalat og noget fro-yo i min sofa fra HAY, omgivet af Kählervaser og Chaneltasker. Du ved, at hende her aldrig ville blive fanget i et øjeblik med joggingbukser og uglet hår, i gang med at køre en dobbelt Whopper ind. Nope, her er der styr på sagerne. Der bliver drukket kaffe de rigtige steder, drukket drinks med ligesindede overskudsmennesker og spist frokost på det seneste in-sted, på trods af, at en rugbrød med avocado koster 85 kr. Glansbilledet forekommer oftest på Instagram og diverse "modeblogs". 

6. Hofnarren Altid klar med en vittig bemærkning, tit udtrykt i meme-form. Er aldrig bleg for en god Rickroll eller et godt gammeldaws "din mor"-comeback. Det er sjældent, der kommer noget vigtigt eller seriøst fra hofnarrens feed, men katte, der spiller keyboard har vel også en plads i verden? Forekommer mest på Facebook, men optræder også på Instagram.

7. Den opmærksomhedskrævendeKommer i flere former, hvoraf den ene har hang til suspense. Laver gerne opdateringer såsom "Uuhhhh, SÅ spændt!", "Hvorfor sker det altid for mig?" eller bare ":(". Her er det så meningen, at man skal spørge ind til grunden for dette kryptiske opslag, hvor svaret oftest vil være i stil med "Ikke noget jeg vil skrive her, skatte. Skriver lige privat". Denne type huserer oftest på Facebook. Dertil kommer så typen, der sender lige knap tusind snaps på Snapchat om dagen; til hele sin venneliste! Morgenmad, andres børn, egne børn, selfies, andres dyr, egne dyr, frokost, træningsbilleder, and so on... 

8. Sportsidioten Links til tranfers, kampresultater, slagsange og voldsomme udbrud, når der er kamp, er kutyme for sportsidioten. Du er ikke i tvivl om, hvem de holder med og du er (selvom du aldrig har interesseret dig for fodbold et sekund i dit liv) aldrig i tvivl om hvem, der spiller mod hinanden i Pokalturneringen, hvis du har denne type på din venneliste. "JAAAAA, MÅÅÅÅL!" Forekommer oftest på Facebook. Sikkert også Twitter, hvis der skulle være nogle, der bruger det. (Er det egentlig det?) 

9. Den selvretfærdige Typen, der har rigtig travlt med at pointere, hvor irriterende alle andre er på Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat og hvad der nu ellers findes af sociale medier. Ahem, move along, nothing to see here... 

2 comments:

Every comment is highly appreciated - it makes this whole thing even more fun!